A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білогірська селищна рада - територіальна громада
Хмельницька область

Сивки приймають туристів!

Дата: 07.06.2019 09:00
Кількість переглядів: 936

Сивки приймають туристів.


Ландшафт цього села приваблює до себе горбистою місциною, що десь нагадує Прикарпаття. Не доїжджаючи до села по ліву сторону в ста метрах від дороги знаходиться камінь Геодезичної дуги Струве, яка простяглася на три тисячі кілометрів територіями багатьох країн Східної Європи.
Історичною цікавинкою села є збережені казарми прикордонної застави, адже до 1939 за селом знаходилася територія Польщі. Не раз у цьому селі проходили сутички зі стріляниною провокованою поляками. В кількох кімнатах музею зберігаються фото, матеріали історичного минулого.
На околиці села сумними бійницями споглядає, вкопавшись в землю на кілька поверхів, сумливий дзот з товстими бетонними стінами та більше як двохметровим накриттям. Неподалік із пагорба пробивається джерельце.
За кілька кілометрів від Сивок видніється село Міжгір’я. Тут на пагорбі в центрі села впевнено тримається дерев’яна церква Свято-Іоано-Богословської парафії. Кажуть, вона побудована на місці старовинної глиняної церкви 1739 року на кошти прихожан та поміщика Яна Синюти. Нещодавно про Міжгір’я гомоніла вся округа: у храмі замироточила ікона спасителя, що на іконостасі праворуч. Священнослужителі запевняють – це вияв Божої присутності в нашому житті.
30 травня, на засіданні активу громади села, з присутністю спеціаліста відділу освіти, культури, молоді та спорту Білогірської громади Сергія Довгошеї та голови правління ХОБФ «Калиновий шлях» Миколи Хоменка розробили конкретні заходи щодо привабливості туристів до прекрасної місцини Сивківської громади. Отож 12-13 липня Сивки запрошують на двохденні масові заходи з ночівлею в садибах, екскурсії на возах. На леваді біля водоймища відбудуться виступи колективів художньої самодіяльності, ігри, конкурси. Ви зможете подивитися фрагменти українських обрядів, свят, посмакувати стравами української кухні. Буде весело і цікаво!
М. ХОМЕНКО.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь