A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білогірська селищна рада - територіальна громада
Хмельницька область

Проект рішення сесії "Про затвердження звіту селищного голови за 2018 рік"

Дата: 11.06.2019 11:11
Кількість переглядів: 1039

           

                              

                                                     

 

 

У К Р А Ї Н А

Місцеве самоврядування

Білогірська  селищна  рада

Білогірського району Хмельницької області

 

                                                                        Р І Ш Е Н Н Я                         ПРОЕКТ         

шістнадцятої сесії

 сьомого скликання

 

від                   2019 року                 смт.Білогір’я                   №     -16/2019

 

Про затвердження звіту селищного голови

 

 

         Заслухавши звіт селищного голови про роботу Білогірської селищної ради та її виконавчого комітету за період роботи протягом 2018 року, керуючись ст. 25, п.9 ст.26, п.6 ст. 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в  Україні» Білогірська селищна рада вирішила:

 

1. Затвердити звіт селищного голови Мельника В.В. про роботу Білогірської селищної ради та її виконавчого комітету за період роботи протягом 2018 року (Додаток 1).

 

 

     

 

                   Селищний голова                                                     В. Мельник

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                     Додаток 1

                                                                        до рішення шістнадцятої сесії

                                                                    Білогірської селищної ради

                                                                                   від             2019 року №    -16/2019   

 

 

 

                       Звіт голови селищної ради за 2018 рік

                                        Шановна громадо!

Одним із принципів здійснення місцевого самоврядування в Україні є підзвітність та відповідальність перед територіальною громадою.  Позаду рік нашої з вами спільної роботи. Стаття 55 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» передбачає щорічний звіт голови селищної ради про свою діяльність. Тому я, як голова Білогірської селищної ради, доповідаю про проведену роботу за період з 16 травня 2018 року по травень 2019 року. Завершився рік діяльності Білогірської селищної ради, рік нашої з Вами спільної роботи. 

Разом із вами ми прагнули організувати її так, щоб якомога ефективніше виконувати свої обов’язки, передбачені діючим законодавством і, головне, компетентно приймати відповідні  рішення.

Діяльність селищної  ради у звітному періоді охоплювала різні сфери економічного, соціального та культурного життя громади. Ми тісно співпрацювали з районною державною адміністрацією, районною радою, старостинськими округами, підприємствами, установами, громадськими організаціями і завжди прагнули до порозуміння, щоб разом вирішувати актуальні питання.

Робота селищної  ради проводилась відповідно  до вимог діючого законодавства,   затвердженого плану та  Регламенту роботи селищної  ради 7 скликання.

Я можу охарактеризувати роботу селищної ради, як конструктивну та послідовну, і не зважаючи на політичні та економічні труднощі, що є у державі, нам з Вами  вдається зберігати стабільність, знаходити порозуміння та приймати виважені рішення.

Мета звіту – не лише донести інформацію про роботу, а й почути конструктивні пропозиції безпосередньо від вас, шановні депутати, члени виконкому, керівники установ, від жителів громади, визначити шляхи розвитку на майбутнє.

До Білогірської об’єднаної територіальної громади ввійшли 24 населених пункти: Білогірська селищна рада (смт. Білогір’я та села Карасиха, Тростянка, Закіт, Українка);  Гулівецька сільська рада (села: Гулівці, Синютки, Жижниківці);  Квітневська сільська рада (села: Квітневе, Соснівка, Соснівочка, Весняне); Мокроволянська сільська рада (села: Мокроволя, Жемелинці, Окіп); Сивківська сільська рада (села: Сивки, Міжгір’я); Ставищанська сільська рада (села: Ставищани, Ліски, Кащенці, Баймаки); Юрівська сільська рада (села: Юрівка, Шуньки, Великі Калетинці).

 Станом на 01.01.2019 року в нашій громаді проживає 12184 чоловік. На території селищної ради створено 7 старостинських округи.

Працездатне населення  –  6227  осіб

Молодшому за працездатний  - 2178 осіб

Старшому за працездатний – 3573 осіб

Діти дошкільного  віку  – 811 осіб

Шкільного віку – 1367 осіб

Невід'ємною умовою реалізації будь-яких програмних заходів є фінансування, тобто успішна реалізація бюджетного процесу. Питання формування бюджету, ефективний розподіл та перерозподіл бюджетних коштів розглядалися на всіх без винятку пленарних засіданнях селищної ради.

Бюджетні питання займали чільне місце в порядку денному пленарних засідань селищної ради. Практично на кожній сесії розглядались питання виконання та коригування бюджету.

Спільно з профільною постійною комісією селищної ради своєчасно і оперативно здійснювався перерозподіл бюджетних призначень видаткової частини бюджету з тим, щоб головні розпорядники коштів змогли використати всі наявні фінансові ресурси для забезпечення стабільного функціонування бюджетних установ, забезпечували видатки по захищених статтях. Протягом звітного періоду бюджет селищної ради був на постійному контролі.

Основним напрямком роботи селищної ради, старостинських округів, а також   виконавчого комітету селищної ради – був соціально-економічний  розвиток, в якому основним завданням було і залишається, підвищення якості життя населення.

Протягом  2018 року виконавчий комітет Білогірської селищної  ради спільно з профільними постійними комісіями селищної ради працювали у напрямку запровадження принципів прозорості та відкритості в управлінні громадою, здійснення модернізації інфраструктури, вирішення нагальних економічних і соціальних проблем. Завдяки спільним зусиллям вдалося досягти низки позитивних результатів.

          В 2018 році, як і в попередні роки продовжувалась робота щодо поліпшення матеріально-технічної бази наших дошкільних закладів. Проведено поточний ремонт системи водовідведення садочка № 2 в смт. Білогір  по вул. Залізнична  загальна вартість робіт 26 413.27 грн. За рахунок перевиконання дохідної частини селищного бюджету, а також вільних залишків  було придбано виробничі столи для харчоблоку  на суму  12 170,00 грн. Придбано нову електричну плиту в дошкільний навчальний заклад Гулівецького старостинського округу на суму 7 000,00 грн. На території громади проводилися опоряджувальні роботи на смітнику (кар’єр с. Семенів).

Проводилася системна робота з благоустрою території громади, а саме:

   Проведення даних закупівель через систему Прозоро дозволило зекономити кошти в сумі – 44 912,00 грн.

За рахунок коштів бюджету ОТГ проведено  поточний ремонт  доріг комунальної власності  в смт. Білогір’я:

- надано послуги по грейдеруванню доріг  комунальної власності в смт. Білогір’я вул. Підгорянська, вул. Лугова, вул. Старицька, вул. Б. Хмельницького, вул. Соснова, вул. Партизанська, вул. Горинська   на загальну суму -  19`200.00 грн..

-  Проведено поточний ремонт вул. Центральна, вул.. Шевченка, вул.. Аграрна в с. Весняне Квітневського старостинського округу, загальна вартість - 5 094,00 грн.

-  Проведено поточний ремонт доріг комунальної власності в с. Мокроволя вул.. Вербова, вул.. Зарічнв, вул. Молодіжна, вул. Польова, с. Жемелинці вул.Загірська, вул.. Садова, вул. Лісова, вул.. Зарічна Мокроволянського старостинського округу, загальна вартість робіт - 10 620,00 грн. 

- Проведено поточний ремонт вулиці Долинська в с. Кащенці та вулиці Кар’єрна в с. Баймаки  Ставищанського старостинського округу, загальна вартість робіт 15 000,00 грн.

- Проведено поточний ремонт вулиці Зелена с. Сивки Сивківського старостинського округу, загальна вартість робіт 2 000,00 грн.

- Проведено поточний ремонт доріг комунальної власності  в с. Гулівці вул. Л. Українки Гулівецького старостинського округу, загальна вартість робіт – 174 000,00 грн.

- Відновлено вуличне освітлення в с. Гулівці,   Гулівецького старостинського округу, загальна вартість робіт 133 171,72 грн.

- Придбано світильники світодіодні на сонячних батареях та відновлено освітлення вулиці Залізнична в смт. Білогір’я, загальна вартість закупівлі 107 460,00 грн.

- Проведено роботи по благоустрою та території кладовищ селищної ради.

- Придбання та  встановлення сміттєвих баків.

З метою створення умов для підвищення рівня фізичного розвитку населення, забезпечення розвитку всіх видів спорту шляхом підтримки дитячого, дитячо-юнацького спорту, спорту інвалідів та спорту ветеранів, розвитку та зміцнення спортивної інфраструктури Білогірської селищної ради, була прийнята Програма  економічного розвитку Білогірського ліцею ім. І.О. Ткачука на 2018 рік. Основним завданням якої є капітальний ремонт футбольного поля з штучним покриттям по вул. Шевченка, 89 смт. Білогір’я . На реалізацію даної програми з бюджету Білогірської ОТГ виділено кошти в сумі 300 000,00 грн. На даний момент  тривають будівельні роботи на даному об’єкті.

Стабільність та економічний розвиток територіальної громади передусім залежить від наповнення бюджету. Фактичних надходжень до селищного бюджету станом на 01.05.2019 надійшло 14 млн. 587 тис. 056 грн., що становить 100,1% виконання дохідної частини селищного бюджету. Трансфертів з державного бюджету до селищного бюджету надійшло 24 млн. 854 тис. 757грн., що становить 98,4


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь