A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білогірська селищна рада - територіальна громада
Хмельницька область

Бережемо довкілля та своє здоров’я!

Дата: 18.08.2020 13:10
Кількість переглядів: 492

Фото без опису

З настанням пори збору урожаю знову загострюється проблема з палінням післяжнивних залишків та бур’янів. Це період максимальної активізації паліїв, які своїми діями чинять велику шкоду, як навколишньому довкіллю, так і місцевим жителям. Ціна людської неуважності досить часто буває дуже висока, як результат: спалені гектари полів, знищені зелені насадження, гибель тварин, серйозна шкода здоров’ю мешканців громади, спричинена густим димом від самовільного спалення рослинності.

Закликаючи до самосвідомості, не можна не нагадати і про те, що 17 квітня 2020 року набув чинності Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою збереження довкілля (щодо посилення відповідальності за дії, спрямовані на забруднення атмосферного повітря та знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу)», згідно з яким суттєво були збільшені штрафи за самовільне випалювання ділянок із природною рослинністю, які складають від 180 до 360 неоподатковуваних мінімумів, тобто, мінімальний штраф при виявленні самовільного спалювання буде складати від 3060 до 6120 гривень.

Згідно зі змінами до статей 241 та 245 Кримінального Кодексу України забруднення атмосферного повітря тягне за собою штраф у розмірі від 1800 до 3600 неоподатковуваних мінімумів(30600 - 61200 гривень). У разі дій громадян, що спричинили знищення вогнем лісових масивів сума штрафу складає від 5400 до 9000 неоподатковуваних мінімумів (91800-153000 гривень), або карається обмеженням волі на строк від двох до п’яти років.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь