Білогірська селищна рада - територіальна громада
Хмельницька область

Створено робочу групу по забезпеченню контролю по випалюванню сухої рослинності та листя

Дата: 20.08.2020 14:45
Кількість переглядів: 580

Фото без опису

З початку осіннього сезону в населених пунктах Білогірської селищної ради регулярно фіксуються факти несанкціонованого спалювання опалого листя та залишків сухої рослинності. Спалювання сухих рослинних залишків стало для наших громадян настільки звичним, що практично не звертається увага на те, якої шкоди ці дії завдають довкіллю, життю та здоров’ю людей.

Розпорядженням селищного голови створено робочу групу з метою забезпечення контролю за дотриманням благоустрою на території селищної ради. До складу групи увійшли представники місцевого самоврядування, представники відділу поліції та представники Білогірського районного сектору ГУ ДСНС у Хмельницькій області, які уповноважені складати протоколи та притягувати до адміністративної відповідальності осіб, які спалюють суху рослинність та побутові відходи.

Мета рейдів – нагадати про небезпеку і роз’яснити людям про заборону випалювання сухої рослинності та листя. Випалювання сухої трави завдає великої шкоди навколишньому природному середовищу. Керуючись статтею 50 Конституції України, яка гарантує кожному безпечне для життя і здоров’я довкілля, кожен з нас має законне право боротися з несанкціонованим спалюванням сухотрав’я і рослинних залишків. Статті 16 і 22 Закону України «Про охорону атмосферного повітря» забороняють спалювання опалого листя та залишків сухої рослинності. Відповідальність за порушення цієї норми передбачено статтею 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Звертаємось до жителів селищної ради з проханням відмовитись від практики спалювання сухої трави, листя, різноманітних відходів, бо окрім адміністративного покарання для себе, Ви викликаєте найрізноманітніші довгострокові проблеми як із власним здоров’ям, так і здоров’ям Ваших дітей, рідних, близьких, сусідів та мешканців громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь