A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білогірська селищна рада - територіальна громада
Хмельницька область

Підписано Закон України № 907-IX "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України"

Дата: 27.10.2020 16:38
Кількість переглядів: 1227

Фото без опису

12 жовтня президент України підписав Закон України № 907-IX "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України", який вводиться в дію з 1 січня 2021 року і передбачає приведення у відповідність положень бюджетного законодавства у зв’язку із завершенням адміністративно - територіальної реформи в Україні.

? Які положення є найважливішими?

???? З наступного року поняття «об’єднана територіальна громада» втратить зміст, а бюджети місцевого самоврядування формуватимуть бюджети територіальних громад сіл, селищ, міст (у тому числі районів у містах).

???? Сільські, селищні, міські бюджети більше не залежатимуть від районів.

???? Контроль за дотриманням бюджетного законодавства щодо показників затверджених бюджетів місцевого самоврядування, розпису бюджету тощо здійснюватиме обласна державна адміністрація, яка матиме аналогічні повноваження щодо районних бюджетів.

???? Зведений бюджет області включатиме показники обласного бюджету, районних бюджетів та бюджетів місцевого самоврядування цієї області.

???? За бюджетами територіальних громад закріплюються 60% податку на доходи з фізичних осіб; частки рентних платежів за використання надр в розрізі їх видів і природніх ресурсів відповідно до нормативів; акцизний податок з реалізації роздрібної торгівлі підакцизних товарів; податок на прибуток підприємств та фінансових установ комунальної власності, засновником яких є територіальні громади; місцеві податки; неподаткові надходження, а також передбачаються трансферти з державного бюджету.

???? Власні надходження районних бюджетів формуватимуться за рахунок податку на прибуток підприємств та фінансових установ комунальної власності, засновником яких є районні ради, плати за здачу в оренду комунального майна, засновником яких теж є районні ради, та інших неподаткових надходжень.

???? Районні бюджети виключені із системи горизонтального вирівнювання.

???? З наступного року територіальні громади здійснюватимуть видатки на оплату комунальних послуг і енергоносіїв комунальних некомерційних підприємств – медичних закладів тільки в тому випадку, коли такі заклади будуть належати відповідним територіальним громадам.

???? Однією з важливих змін, передбачених Законом, є створення фінансового органу у статусі юридичної особи. Сільський, селищний, міський (міста районного значення) голова вже не матиме законодавчих підстав на здійснення таких повноважень та не забезпечуватиме виконання відповідних місцевих бюджетів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь