A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білогірська селищна рада - територіальна громада
Хмельницька область

Білогірська громада потрапила до «червоної зони» епідемічної небезпеки

Дата: 02.11.2020 16:34
Кількість переглядів: 475

Фото без опису

Ситуація з коронавірусним захворюванням на території нашої громади з кожним днем стає все більш серйознішою та відчутнішою. Багато з нас переглядаючи новини зі статистикою по кількості хворих, померлих по Україні, не придавав цьому уваги, все-таки в Білогірському районі ситуація була більш-менш непогана, а тому й причин для хвилювання, як здавалося багатьом, не було.

Друга хвиля захворювання заставляє всіх змінити свою думку і жителі нашої громади не виключення. Протягом останнього тижня було встановлено два антирекорди за кількістю виявлених хворих. Найбільш зрозуміло всю серйозність ситуації демонструють наступні показники: за весь період пандемії на території району було виявлено 308 випадків COVID-19, з них понад вісімдесят за останній тиждень. Не може не турбувати й той факт, що завантаженість ліжок у медзакладах хворими на коронавірус становить понад 66 відсотків і з кожним днем можливостей для прийому нових пацієнтів стає все менше.

30 жовтня на засіданні Державної комісії ТЕБ та НС було оновлено рівні епідемічної небезпеки поширення, на жаль, вперше в список населених пунктів «червоної зони» епідемічної небезпеки потрапив Білогірський район. Ситуація дуже серйозна, кожному з нас потрібно і з всією відповідальністю віднестися до обмежень передбачених п. 15 постанови КМУ № 641.

ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ:

  • приймання відвідувачів суб'єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері культури, крім відвідувачів "автоконцертів";
  • приймання відвідувачів в інших закладах розважальної діяльності;
  • відвідування отримувачами соціальних або реабілітаційних послуг установ і закладів, що надають соціальні або реабілітаційні послуги сім'ям, особам, що перебувають у складних життєвих обставинах (тимчасове, денне перебування), крім установ і закладів, які надають соціальні послуги екстрено (кризово), центрів обліку бездомних осіб, мобільних бригад соціально-психологічної допомоги, соціального патрулювання;
  • робота закладів харчування (кафе) в період з 20:00 до 8:00.

Також обмеження червоної зони включають в себе заборони помаранчевої, жовтої та зеленої зони.

Що стосується закладів загальної середньої освіти, то рішення щодо особливостей організації освітнього процесу приймається педагогічною радою з урахуванням стану захворюваності здобувачів освіти, працівників закладу, тощо. Зважаючи на різке збільшення кількості хворих на COVID-19 у селищі Білогір’я, селах Гулівці, Жижниківці, Квітневе та Соснівка закладами освіти цих населених пунктів прийнято рішення щодо навчання за дистанційною формою.  

Білогірська селищна рада в чергове закликає до відповідальності та самосвідомості. Нагадуємо про необхідність носіння захисної маски в приміщеннях та в місцях скупчення людей, дотримання соціальної дистанції, регулярне миття рук, або обробка їх антисептиком, проведення наскрізного провітрювання приміщень та дотримання правил самоізоляції.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь