A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білогірська селищна рада - територіальна громада
Хмельницька область

До відома депутатів та посадових осіб органів місцевого самоврядування: що треба знати перед звільненням

Дата: 08.12.2020 15:19
Кількість переглядів: 591

Фото без описуСьогодні, 8 грудня, відбулася перша сесія Білогірської селищної ради VIII скликання. Згідно статті 49 Закону України про «Про місцеве самоврядування в Україні» повноваження депутатів попереднього скликання закінчуються в день першої сесії ради нового скликання.

Незважаючи на припинення повноважень звертаємо вашу увагу, що відповідно до статті 45 Закону України «Про запобігання корупції» депутати рад, які припиняють свої повноваження, зобов’язані подати декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за період, не охоплений раніше поданими деклараціями (декларація перед звільненням). 

Зазначена декларація подається не пізніше 20 робочих днів з дня припинення повноважень, а інформація вказується за період з 01 січня 2020 року по день припинення повноважень, в даному випадку з 01.01.2020 по 08.12.2020р. 

Депутати, які припинили повноваження, зобов’язані також наступного року до 1 квітня подати декларацію за минулий рік (декларація після звільнення). Така декларація охоплює увесь звітний рік (період з 1 січня по 31 грудня), що передує року, в якому подається декларація. Винятком являються депутати, які припинили повноваження, але продовжують службу в органах місцевого самоврядування. Допускається подача щорічної декларації на загальних підставах до 1 квітня наступного за звітним роком.  

Чинне законодавство передбачає відповідальність за неподання або несвоєчасне подання декларації:

За умисне неподання суб’єктом декларування декларації передбачена кримінальна відповідальність у вигляді штрафу від 42 500 грн до 51 000 грн або громадських робіт на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або позбавлення волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років (стаття 3661 КК України).

За несвоєчасне подання без поважних причин декларації передбачена адміністративна відповідальність у вигляді накладення штрафу від 850 грн до 1700 грн (стаття 1726 КУпАП).

Слід зазначити, що у разі набрання законної сили судовим рішенням про визнання особи винною у вчиненні вказаних правопорушень, відомості про таку особу вносяться до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення (Реєстр корупціонерів).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь