A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білогірська селищна рада - територіальна громада
Хмельницька область

Придбав пальне - вимагай чек!

Дата: 15.04.2021 15:48
Кількість переглядів: 456

Фото без опису

Шановні мешканці Білогірської громади, особливо, власники автомобільного транспорту!

Хочеться звернути вашу увагу на те, що останнім часом, під час продажу пального на АЗС почастішали випадки зазначення недостовірної форми оплати. Що це означає? Одним з обов’язкових реквізитів фіскального чека, який зобов’язаний пред’явити оператор АЗС, є позначення форми оплати (готівка, банківська картка, кредит, тощо), суми коштів за виконану операцію. Така вимога передбачена Положенням про форму та зміст розрахункових документів/електронних розрахункових документів, затвердженим наказом Міністерства фінансів України від 21.01.2016 р. № 13 (далі – Положення №13).

Проте досить часто оператори АЗС отримуючи, скажімо, готівку, заміняють форму розрахунку з готівкової на безготівкову, що дозволяє отримати необліковані готівкові кошти. Власник автозаправної станції таким чином ухиляється від сплати акцизного податку за пальне, громада в свою чергу втрачає надходження до бюджету.

Тому прохання до кожного мешканця Білогірської громади який здійснює придбання пального, по-перше, завжди вимагати чек, по-друге, уважно стежити за змістом чека. Якщо ви розраховуєтесь готівкою, в чеку має обов’язково бути вказана готівка, якщо банківською чи паливною карткою, в чеку вказується відповідна форма оплати.

Нагадаємо, що кожен покупець має також можливість перевірити дійсність отриманих фіскальних касових чеків через електронний сервіс «Пошук фіскального чека», який знаходиться у відкритій частині Електронного кабінету, доступ до якої здійснюється в режимі реального часу (24/7/365) без ідентифікації особи за посиланням https://cabinet.tax.gov.ua/cashregs/check.

У разі невидачі чека або видачі недійсного чека під час продажу товарів чи наданні послуг, споживачі мають можливість звернутися до ДПС України за номером телефону 0800 501 007 (напрямок «4»), або ж написати скаргу на електронну адресу idd@tax.gov.ua.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь