A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білогірська селищна рада - територіальна громада
Хмельницька область

Шлях євроінтеграційних змін в Україні

Дата: 24.05.2021 16:47
Кількість переглядів: 493

Фото без опису

???????????????? Восьмий рік поспіль Україна у різних сферах впроваджує стандарти, які працюють у Європейському Союзі. Інструментом, який дозволяє нам це зробити, є Угода про асоціацію з ЄС. Саме у ній прописані зміни, які Україна має запровадити у себе, щоб стати частиною єдиного європейського простору свободи, демократії, верховенства права, а також єдиного економічного простору.

Сьогодні, в рамках кампанії #EUКраїна розглянемо, яким є шлях євроінтеграційних змін в Україні.

? Відповідальним за виконання Угоди про асоціацію з Євросоюзом є Уряд України. Саме він ініціює акти та законопроєкти, які допоможуть змінити різні сфери нашого життя — від довкілля і виходу українських товарів на європейський ринок до впровадження нових європейських стандартів в освіті та медицині.

? За всі ці різні напрямки відповідають міністерства. Вони розробляють законопроєкти для змін у своїх сферах та подають їх до Кабінету Міністрів, а Кабінет Міністрів України вносить ці документи на розгляд Верховної Ради.

? Віцеперм’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції політично спрямовує міністерства і стратегічно координує процес євроінтеграції.

? Урядовий офіс координації європейської та євроатлантичної інтеграції розглядає внесені Урядом законопроєкти на відповідність Угоді.

? Комітет ВРУ з питань інтеграції України до ЄС проводить експертизу законопроєктів, внесених у Парламент, — чи відповідають вони праву Європейського Союзу та нашим зобов’язанням за Угодою.

? Верховна Рада України ухвалює євроінтеграційні законопроєкти, розроблені Урядом чи народними депутатами. Саме вона затверджує нові правила, які запрацюють у різних сферах.

? Президент також має право вносити на розгляд Парламенту євроінтеграційні законопроєкти і може ветувати ті, які не відповідають міжнародним зобов’язанням України.

? Місцева влада «на місцях» відповідає за реалізацію законів та актів, які ухвалила Верховна Рада або Уряд.

? Громадянське суспільство стежить за тим, чи урядовці та Верховна Рада дотримуються виконання Угоди. Громадські організації можуть брати участь у публічному обговоренні законопроєктів, звертатися до урядовців із запитами.

???? Мета інформаційної кампанії #EUКраїна, яка проходить з ініціативи Уряду України, за підтримки Представництва ЄС в Україні European Union in Ukraine та проєкту Association4U — показати «секторальний» вимір євроінтеграції. Те, як європейські цінності та принципи втілюються в різних сферах, змінюючи на краще побут українців.

Детальніше про урядову інформаційну кампанію EUкраїна тут: https://association4u.in.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь