A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білогірська селищна рада - територіальна громада
Хмельницька область

Хмельницьке регіональне відділення Асоціації міст України провело онлайн-практикум із застосування законодавства на тему: "Учинення нотаріальних дій посадовими особами органів місцевого самоврядування"

Дата: 10.06.2021 15:51
Кількість переглядів: 919

Фото без опису

До участі у практикумі долучились представники ОМС зі всієї області: керівництво місцевих рад, посадові особи місцевого самоврядування та старости.

Модераторка заходу: Неля Продан, начальник управління нотаріату Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Хмельницький).

Під час нього було розглянуто питання:

- Діловодство. Загальні правила вчинення нотаріальних дій.

- Порядок вчинення окремих нотаріальних дій.

- Посвідчення довіреностей.

Нотаріальна палата і Міністерство юстиції зараз активно налагоджують співпрацю з громадами, підписують відповідні меморандуми про співпрацю тож перебувають у постійному зв’язку з ОМС і знають, які питання виникають у роботі.

Модераторка детальніше зупинилася на практичних аспектах роботи старост. Ще раз наголосила якими нормативними, постановами та Законами повинні керуватися у своїй роботі посадові особи органів місцевого самоврядування. Неля Продан презентувала фахівцям нормативний мінімум для фахівців ОМС, де зібрані усі необхідні для роботи документи, що стосуються вчинення нотаріальних дій.

Також розповіла про вчинення основних нотаріальних дій, які можуть вчиняти ОМС: вжиття заходів до охорони спадкового майна, посвідчення заповітів (крім секретних), видача дублікатів посвідчених документів, засвідчення вірності копій документів і виписок з них, засвідчення справжності підпису на них.

На завершення практикуму модераторка відповіла на питання та закликала громади активно співпрацювати.

Повне відео онлайн-практикуму із застосування законодавства на тему: "Учинення нотаріальних дій посадовими особами органів місцевого самоврядування" можна переглянути на сторінці Хмельницького регіонального відділення Асоціації міст України в мережі Фейсбук.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь