A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білогірська селищна рада - територіальна громада
Хмельницька область

Вшанування пам'яті Героя України Романа Матвійця

Дата: 23.07.2021 13:01
Кількість переглядів: 456

Фото без опису

23 липня – трагічна дата для Білогірської громади. Рівно п’ять років тому, 23 липня 2016 року, своє ім’я в небесну книгу героїв вписав наш земляк, уродженець села Хорошів – Матвієць Роман Михайлович.

З перших днів російської воєнної агресії він брав участь в бойових діях у складі 8-го окремого полку спеціального призначення. Ліквідовуючи ДРГ терористів та закріплюючи позиції на спостережному посту біля селища Новозванівка Попаснянського району Роман Матвієць разом з іншими українськими військовими зійшовся в нерівному бою з противниками. Рятуючи побратимів, він пожертвував своїм життям кинувшись в лісосмугу до ворога, власноруч знешкодивши ворожий кулеметний розрахунок.

Про героїчний вчинок нашого земляка згадує заступник керівника штабу 8-ого окремого полку спеціального призначення Руслан Шворніков:

"Він намагався повністю кулеметника подавити своїми силами. У принципі, йому це вдалося, тому що, як ми потім дізналися, кулемет заклинило. Завдяки його вчинку були збережені життя розвідникам 11-го батальйону 59-ї бригади, а також іншому складу групи, якою він командував".

В п’яту річницю загибелі Героя України Романа Матвійця, представники Білогірської селищної ради разом представниками Білогірського РТЦК та СП вшанували пам’ять земляка, поклавши квіти до пам’ятника. Герої не вмирають!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь