A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білогірська селищна рада - територіальна громада
Хмельницька область

Звернення голови Білогірської селищної ради Василя Мельника до мешканців

Дата: 28.02.2022 16:14
Кількість переглядів: 247

 

 

Шановні мешканці Білогірської громади!

В Білогірській територіальній громаді діє координаційна рада з представників силових структур, керівників громади та громадськості. Розроблено план заходів щодо комунікації та організації роботи в період воєнного стану. Найближчим часом дана інформація буде висвітлена на сайті та доведена організаціям.

Оглядаючись на чотири дійсно надважкі дні для всієї країни, попри критику і негативні коментарі, на сьогодні зроблено чимало, багато чого на стадії завершення. Шквал критики викликав стан споруд протирадіаційного укриття. Стосовно даного питання повідомляю, що більшість ПРУ на сьогодні у задовільному стані, питання по проблемних спорудах на стадії вирішення.

Другим питання являється погана чутність сирен. Щодо них - сьогодні був створений телеграм канал для оповіщення, посилання на який буде розміщено вже найближчим часом на сторінці в Фейсбук. Була узгоджена комунікація з організаціями, де присутні сирени. Планується також оповіщення на акустичних колонках.

Стосовно освітлення, дійсно, Білогірська селищна рада сама закликала вимикати його в темну пору доби, проте, як показала практика, цією ситуацію оперативно почали користуватися мародери, тому спільно з працівниками поліції було прийнято рішення відмовитися від масового відключення вуличного освітлення.

Тепер на рахунок великої активності волонтерів. Бажання допомогти ЗСУ безсумнівну похвальне, проте все має бути організовано. Потрібно розуміти, що існують такі категорії населення, які хочуть отримати з цього зиск. Зараз з’явилося відразу декілька «збирачів» допомоги, які обіцяють доправити допомогу військовим, але насправді, все це роблять для своїх потреб. Всі хто хоче допомогти звертайтеся в селищну раду, у нас наявна інформація, які частини найбільше потребують допомоги, що потребують і найзручніший час, коли цю допомогу власне доставити адресату.

Теж саме стосується і блокпостів, захищати свою територію право кожного громадянина, але всі дії потрібно узгоджувати, як з правоохоронними органами, так і з селищною радою. Попри війну в країні анархії бути не повинно, все має бути узгоджено і виконуватися згідно правил. Багато чоловіків проявляють свою готовність патрулювати, наголошую, для цього потрібно долучатися, або до територіальної оборони, або до громадських організацій, які за це відповідають.

Окремо слід зупинитися на масовому виготовленню «коктейлів Молотова», займаючись даною справою слід розуміти, що свою ефективність даний вид ураження має лише два дні, тому не потрібно робити величезні запаси, які до того ж собою становлять велику небезпеку при неправильному зберіганні.

Хотілося б відзначити велику згуртованість жителів нашої громади в плані постачання провізії та речей повсякденного вжитку для переселенців та ЗСУ, за що хочеться виразити щиру подяку. Всі охочі допомогти, мають змогу взяти участь в приймані продуктів, в інструктажах по отримані першої медичної допомоги, в облаштуванні ПРУ, роботи вистачає для всіх.

На завершення, прохання до всіх запастися терпінням і силами, трішки менше негативу, критики, самодіяльності, трішки більше корисних справ. Разом ми переможемо. Слава Україні! Слава українській армії!

Білогірський селищний голова

Василь МЕЛЬНИК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь