A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білогірська селищна рада - територіальна громада
Хмельницька область

Щодо працевлаштування внутрішньо переміщених осіб

Дата: 08.04.2022 15:59
Кількість переглядів: 543

Фото без опису

Суворі реалії сьогодення спричинили вимушений переїзд громадян. Українці, які були змушені поспішно покинути свої будинки, через війну, наразі активно шукають роботу на новому місці.  

Від початку вторгнення російських військ на територію України до Білогірської районної філії Хмельницького обласного центру зайнятості, з метою пошуку роботи, звернулося 14  вимушено переміщених осіб з територій на яких проходять військові дії. Переважна більшість - жителі м. Київ, Київської, Харківської, Донецької та Луганської областей.  Набули статус безробітного та мають право на отримання допомоги по безробіттю 8 осіб. Решта перебувають у пошуку роботи без отримання допомоги, по причині відсутності запису в трудові книжці та відсутність звіту роботодавця про звільнення. Відповідно до постанови КМУ № 334 від 19 березня 2022 р. «Деякі питання реєстрації, перереєстрації безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу, нарахування та виплати допомоги по безробіттю на період дії воєнного стану» реєстрація, перереєстрація безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу, нарахування та виплата допомоги по безробіттю на період дії воєнного стану здійснюється з урахуванням таких особливостей:

1) статус безробітного надається особі, зазначеній в частині першій статті 43 Закону України “Про зайнятість населення”, з першого дня реєстрації її у центрі зайнятості за її особистою заявою, під час безпосереднього відвідування, в електронній формі за допомогою засобів Єдиного державного вебпорталу електронних послуг (Портал Дія), у тому числі мобільного додатку Порталу Дія, або за допомогою засобів телекомунікаційного зв’язку. 
2) має паспорт громадянина України та/або паспорт громадянина України для виїзду за кордон, сформований засобами Єдиного державного демографічного реєстру, та реєстраційний номер облікової картки платника податків;
3) довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи;
4) інформацію про відсутність роботи, заробітку або інших, передбачених законодавством доходів, у тому числі про незабезпечення себе роботою самостійно, про здобуття освіти за денною (очною) формою здобуття освіти;
5) документи про досвід роботи, які підтверджують припинення останнього виду зайнятості (трудова книжка, трудовий договір, договір цивільно-правового характеру, тощо);
6) документ (або документи) про освіту за наявністю;
7) номер відкритого поточного рахунка для перерахування допомоги по безробіттю в разі її призначення відповідно до законодавства;
8) інші додаткові документи, залежно від категорії: особи з інвалідністю, військовослужбовці, учасники бойових дій, один з батьків з неповнолітніми дітьми.

Допомога по безробіттю залежить від набутого страхового стажу особи та від заробітної плати отриманої протягом останнього року до дня звернення до центру зайнятості. Мінімальна виплата допомоги по безробіттю складає 1000 грн.; 1800 грн. Максимальний розмір допомоги по безробіттю 9924 грн. Середня виплата допомоги 4377 грн.

Станом на сьогодні працевлаштованих осіб з числа внутрішньо переміщених за сприянням Білогірської філії  немає.

На разі в базі даних Державної служби зайнятості України на сайті www.dcz.gov.ua є актуальними 26,5 тис вакансій, із них 690 з наданням житла. Заробітна плата по вакансіях коливається від 6,5 тис грн. до 25,0 тис грн.        

В Білогірській районній філії станом на сьогодні є актуальними 14 вакансій (сімейний лікар, лікар-анестезіолог, лікар – рентгенолог, лікар - педіатр,  тракторист-машиніст с/г виробництва, інженер – будівельник,  електрик, столяр, бухгалтер, лікар ветеринарної медицини).     

Підприємства України продовжують працювати. Є відповідний механізм сприяння відновленню їх економічної активності та запобіганню безробіття – постанова Кабінету Міністрів України від 20 березня 2022 року №331. 

Запрошуємо всіх роботодавців, які працевлаштовують на роботу внутрішньо переміщених осіб, подавати заяви до центру зайнятості про відшкодування заробітної плати протягом двох місяців в розмірі 6500грн за кожну працевлаштовану особу.

За детальною інформацією  звертайтеся по телефону (0341) 2-12-35,   2-15-37, та на електронну адресу Е-mаіl: bilog@kmocz.gov.ua
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь