A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білогірська селищна рада - територіальна громада
Хмельницька область

Голови громад Хмельниччини взяли участь у семінарі АМУ щодо публічних закупівель в умовах воєнного стану

Дата: 14.07.2022 14:57
Кількість переглядів: 1408

13 липня Асоціація міст України виступила організатором семінару-наради та забезпечила пряме спілкування понад 800 учасників (сільських, селищних та міських голів) із Заступником керівника Офісу Президента України Кирилом Тимошенко та Першим віцепрем'єр-міністром — Міністром економіки України Юлією Свириденко. На заході були обговорені питання публічних закупівель в період дії воєнного стану та зміни до постанови КМУ від 28.02.2022 №169.

У першій частині наради Виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан озвучив ключові проблемні питання, що стосувалися публічних закупівель в період воєнного стану. Окремо проблеми громад зазначили Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич, Житомирський міський голова Сергій Сухомлин, Кременчуцький міський голова Віталій Малецький, Хмельницький міський голова Олександр Симчишин. Зокрема, голова Хмельницького регіонального відділення АМУ наголосив, що важливо чітко прописати умови та правила за якими органи місцевого самоврядування можуть ефективно працювати в умовах воєнного стану.

«За 5 місяців повномасштабної війни ми уже зрозуміли, що критично необхідно для нормального функціонування громад. Тож ми можемо запропонувати заходи, які зможуть забезпечити підтримку військовим, забезпечення необхідним закладів критичної інфраструктури, підготовку до опалювального сезону» - підкреслив очільник Хмельницького

За результатами першої частини наради було погоджено подальші вектори вдосконалення нормативно-правової бази.

Під час другої частини наради, яку модерував експерт АМУ Євгеній Шаповалов, представники Мінекономіки надали відповіді на 14 блоків питань, що були сформовані за запитами громад. Свої питання могли задати і присутні на нараді. Зокрема, член Правління АМУ, міський голова Славути Василь Сидор також задав фахівцям питання щодо забезпечення підприємств критичної інфраструктури паливно-мастильними матеріалами.

Також представники громад мали змогу отримати відповіді на запитання від директора департаменту публічних закупівель, конкурентної політики та гуманітарної сфери Мінекономіки Олександр Білянського та голови Державної казначейської служби України Тетяни Слюз.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь