A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білогірська селищна рада - територіальна громада
Хмельницька область

Де "знайшли" себе випускники 2022 року?

Дата: 20.12.2022 10:54
Кількість переглядів: 105

Фото без опису

У 2022 році повну загальну середню освіту в ліцеях громади здобув 101 випускник. Де "знайшли" себе випускники 2022 року? Передусім слід зазначити, що незайнятими з тих чи інших причин залишилося усього 3 випускники 11 класів, що є найкращим показником за останні роки. Працевлаштовані (а окремі одночасно навчаються) - 7 осіб, при цьому усі вони знаходяться за кордоном. У минулому році була всього одна така дитина.

22 особи (22 %) випускників 11 класу навчаються в закладах професійно-технічної освіти (у минулому році - 27% ) за різними спеціальностями, при цьому перевагу діти віддали технічним та сфери обслуговування.

68 % випускників (у 2021 році - 67,5) стали студентами закладів вищої освіти. Найбільшу перевагу тут діти віддали технологічній ( у тому числі інформаційно - технологічній ) освіті, яку здобувають 16 осіб. Медицину обрали для себе 5 випускників, стільки ж - торгівлю та побутове обслуговування. Як завжди, мало випускників (по 6 дітей ) здобувають педагогічні та інженерні спеціальності. Цікаво, що серед випускників зменшився попит на юридичні (3 випускники) та фінансово-економічні (4 випускники) спеціальності.

Всього 2 випускники вирішили пов’язати долю з правоохоронною (майбутні поліцейські), 1 - з військовою (прикордонною) діяльністю, 1 - з охороною довкілля та 2 - з безпекою життєдіяльності (пожежна справа).

Фото без опису

Що стосується випускників 9 класів, а їх було 183, то ситуація наступна. 106 (58% дітей) вирішили продовжити навчання в 10 класах ліцеїв нашої громади. Це на 11 % менше у порівнянні з минулим роком. 39 випускників (21 %) стали здобувачами професійно - технічної освіти. 38 випускників -студентами закладів вищої освіти, при цьому, зі слів батьків, 6 з них продовжили навчання в ЗВО Польщі.

Що стосується уподобань дітей - студентів ЗПТО, то 15 віддали перевагу професії аграрія, 15 здобуває технічну освіту, 8 стануть майбутніми працівниками сфери обслуговування. 1 здобувач ПТО стане залізничником.

Щодо студентів ЗВО, то 7 випускників здобувають освіту в медичних , всього 2 - в педагогічних коледжах. 12 випускників навчаються в ЗВО за спеціальностями торгівлі та сфери обслуговування, 4 стануть економістами, 2 - фінансистами, 11 здобувають технічні та сільськогосподарські спеціальності.

Фото без опису

Залишається побажати нашим дітям мирного і повного цікавих пригод студентського життя, а ще - ніколи не розчаровуватися в обраній професії і бути завжди своїми в своїй країні!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь