A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білогірська селищна рада - територіальна громада
Хмельницька область

В Хмельницькій області загострилася епідситуація по захворюваності на грип та ГРВІ

Дата: 23.12.2022 14:50
Кількість переглядів: 104

Фото без опису

Ізяславське відділення ДУ "Хмельницький центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України" повідомляє, що на 50 тижні 2022 року (12.12-18.12.2022) в Хмельницькій області загострилася епідситуація по захворюваності на грип та ГРВІ.

За минулий тиждень зареєстровано 11 082 випадки, серед них 6 372 дітей. Особливе занепокоєння викликає захворюваність у віковій категорії 5-14 років, що становить 61,5 від всіх захворілих дітей, інтенсивний показник складає 2723,8.

По Білогірській та Ямпільській територіальних громадах з 49 тижня 2022 року підвищилася захворюваність на гострі респіраторні вірусні інфекції серед населення на 56 % (з 69 до 108 випадків), при цьому питома вага захворілих дітей становила 70,4 %.

З метою недопущення епідускладнень будуть застосовані протиепідемічні заходи профілактики грипу та ГРВІ, передбачені Комплексним Планом заходів щодо боротьби та профілактики грипу і ГРВІ у Білогірській та Ямпільській ОТГ на епідсезон 2022-2023 роки.

Керівникам закладів охорони здоров’я рекомендовано ввести посилений режим в усіх лікувально-профілактичних закладах, обмежити відвідування хворих сторонніми особами, ввести масковий режим, забезпечити виконання стандартів всіх заходів безпеки при наданні медичної допомоги.

Керівникам закладів соціального захисту рекомендовано обмежити відвідування сторонніми особами (крім законних представників, членів сім’ї, родичів за умови дотримання всіх протиепідемічних заходів, не частіше ніж один раз на тиждень) установ і закладів соціального захисту, в яких тимчасово або постійно проживають/перебувають громадяни похилого віку, ветерани війни і праці, особи з інвалідністю, особи із стійкими інтелектуальними або психічними порушеннями, установ і закладів, що надають соціальні послуги сім’ям, особам, які перебувають в складних життєвих обставинах.

За матеріалами:

ДУ "Хмельницький обласний центр контролю та профілактики хвороб

Міністерства охорони здоров’я України"


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь