A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білогірська селищна рада - територіальна громада
Хмельницька область

Роз'яснення щодо виплат за лікарняними по вагітності та погогах

Дата: 13.01.2023 08:49
Кількість переглядів: 104

Підставою для нарахування лікарняних виплат є е-лікарняний або листок непрацездатності, який формується на основі електронного медичного висновку лікаря. Такий е-лікарняний автоматично потрапляє до Електронного реєстру листків непрацездатності, а повідомлення про відкриття е-лікарняного надійде роботодавцю в кабінеті страхувальника на порталі електронних послуг Пенсійного фонду України. Документи для призначення допомоги по тимчасовій непрацездатності розглядаються не пізніше десяти робочих днів з дня їх надходження. Виплата за лікарняним буде проведена в разі, якщо він отримає статус «Готовий до сплати», що відображається в особистому кабінеті на порталі Пенсійного фонду України. Термін зміни статусу становить 7 днів після дати відкриття лікарняного.

Перші п’ять днів допомоги по тимчасовій непрацездатності оплачує працівнику його роботодавець, а починаючи з шостого дня і до відновлення працездатності/встановлення групи інвалідності – Пенсійний фонд України впродовж 10 календарних днів з дня надходження документів.

Розмір допомоги по тимчасовій непрацездатності обчислюється у відсотках від середньої заробітної плати особи залежно від тривалості наявного страхового стажу.

Сума допомоги по тимчасовій непрацездатності (включаючи догляд за хворою дитиною або хворим членом сім’ї) не повинна перевищувати розміру заробітної плати (доходу) таких осіб, з якого фактично сплачено страхові внески (єдиний внесок).

Підставою для призначення страхової виплати у зв’язку з вагітністю та пологами є листок непрацездатності (е-лікарняний) відкритий медзакладом, у якому жінка перебуває на обліку. Термін розгляду документів для призначення допомоги по вагітності і пологах скорочено з 10-ти днів до 3-х з  дня їх надходження.

Виплата допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами здійснюється одноразово за весь період відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами в разі звернення за її отриманням не пізніше, ніж через 6 місяців з дня закінчення відпустки у зв’язку з вагітністю і пологами.

Допомога по вагітності та пологах розраховується в розмірі 100% середньої заробітної плати працівниці незалежно від її страхового стажу.

Сума допомоги по вагітності та пологах у розрахунку на місяць не повинна перевищувати розміру максимальної величини бази нарахування єдиного внеску та не може бути меншою за розмір допомоги, обчислений із мінімальної заробітної плати, встановлений на час настання страхового випадку.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь