Білогірська селищна рада - територіальна громада
Хмельницька область

Укладання договору на вивіз твердих побутових відходів є обов’язковим!

Дата: 09.02.2023 07:52
Кількість переглядів: 240

Фото без опису

Жити в чистоті, в громаді, де немає стихійних сміттєзвалищ, приємно кожному. Від благоустрою залежить дуже багато, і всі погодяться з тим наскільки комфортно гуляти чистими вулицями, де відсутнє сміття, або вийти на природу, де чисте довкілля. Проте, досить часто, бажання окремих мешканців нашої громади повністю протилежать їх вчинкам. Попри наявність сміттєвих контейнерів, кошиків для збору поліетиленової тари, регулярного вивезення сміття за графіком, про чисті вулиці, поки що, можна тільки мріяти. 

Білогірська селищна рада вже не перший рік вживає заходів для забезпечення чистоти, ліквідовує стихійні сміттєзвалища, але без допомоги, громадської позиції суспільства, досягнути дану ціль важко. Однією з головних проблем, від якої потрібно відштовхуватися і яка є чи не основною причиною забрудненості довкілля, являється небажання місцевих жителів оформляти договір на вивезення твердих побутових відходів. Багато мешканців відмовляються оформлювати угоду з КП «Білогір’я спецтрансбуд», мотивуючи своє рішення тим, що вони самостійно вивозять власне сміття. Перше питання яке виникає - місце вивезення? Зазвичай, це смітники, які самі ж мешканці створюють поблизу своїх домоволодінь і які, як наслідок, забруднюють довкілля, являються причиною неприємного запаху та джерелом потенційної пожежі. Багато хто аргументує свої дії самостійним вивезенням відходів на сертифіковані сміттєві полігони, проте, згідно з чинним законодавством, це теж являється порушенням, адже офіційний дозвіл на вивезення відходів має лише КП «Білогір’я спецтрансбуд». Вищевказані дії місцевого населення являються порушенням статті 152 КУпАП та тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від 20 до 80 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340 грн - 1360 грн), і на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів(850 грн -1700 грн).

Отже, для розв'язання проблеми виникнення стихійних сміттєзвалищ працівниками благоустрою Білогірської селищної ради спільно з представниками правоохоронних органів на регулярній основі буде здійснюватися патрулювання. Відповідно до статті 255 КУПаП особи виконавчого комітету та органи внутрішніх справ уповноважені складати протоколи, тому у разі виявлення правопорушників їх буде притягнуто до адміністративної відповідальності. Також, найближчим часом, в найбільш проблемних місцях планується встановлення камер відеоспостереження. 

Прохання свідомо віднестися до даної ситуації. Наявність договору на вивезення твердих побутових відходів ОБОВ’ЯЗКОВА для усіх мешканців громади, тому у разі його відсутності необхідно для підписання з’явитися за адресою смт. Білогір’я вул. Івана Франка 60. Пам’ятаймо, що чиста громада – це відповідальність не лише органів місцевого самоврядування, а й кожного жителя. Лише спільними зусиллями можна досягнути результату.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь