A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білогірська селищна рада - територіальна громада
Хмельницька область

Навчання з попередження ризиків від вибухонебезпечних предметів

Дата: 20.02.2023 09:41
Кількість переглядів: 145

Нині Україна є країною з найбільшим забрудненням території мінами та вибухонебезпечними предметами у світі. Через це різко зросла небезпека травмування і загибелі дорослих та дітей, чоловіків та жінок внаслідок неправильного поводження з боєприпасами та вибухонебезпечними предметами на територіях проведення бойових дій. В першу чергу, це залишені в деокупованих містах та селах міни, а також небезпечні предмети, що потрапили в неконтрольований обіг по всій території країни. Тому інформування та навчання з попередження ризиків, пов’язаних із вибухонебезпечними предметами, набуває все більшої актуальності. 

МЕТА КУРСУ

Підготовка EORE-тренерів для забезпечення широкого розповсюдження повідомлень щодо ризиків від ВНП серед дітей через шкільну програму, а також дорослих через систему безпеки та охорони праці в організаціях / підприємствах / установах / компаніях по території всієї України, і формування в них навичок безпечної поведінки.

НА ЦЬОМУ КУРСІ ВИ

Отримаєте знання і навички щодо навчання дітей і дорослих у громадах правил безпечної поведінки в умовах наявності загроз від мін та вибухонебезпечних предметів. Зареєструватися на курс можна тут.

ЦЕЙ КУРС БУДЕ ЦІКАВИЙ

Керівникам підприємств та установ для проведення заходів із техніки безпеки з метою профілактики випадків смертей і травмування співробітників від мін та ВНП, вчителям під час шкільного процесу, а також широкому загалу читачів для підвищення обізнаності щодо ризиків від вибухонебезпечних предметів і формування навичок правильної поведінки в умовах загрози.

ПЕРЕЛІК КОМПЕТЕНТНОСТЕЙ, ЩО ВДОСКОНАЛЮВАТИМУТЬСЯ / НАБУВАТИМУТЬСЯ

Загальні: соціально-психологічна; інтегральна; самостійність мислення.

Фахові: компетентності для ефективної передачі знань щодо загроз від мін та ВНП; практичні навички правильної поведінки з ВНП; інструментарій для формування у дітей та дорослих ціннісного ставлення до життя і здоров’я людини і насамперед до власного; методологія безпечної поведінки у разі зіткнення з небезпечними предметами чи потрапляння в екстремальні ситуації.

ЗАВДАННЯ КУРСУ

Надати всім учасникам навчання перевірену інформацію щодо мін і вибухонебезпечних предметів та їхніх різновидів.
Сформувати необхідні компетентності у педагогічних працівників та працівників із охорони праці в організаціях/підприємствах/компаніях для ефективної передачі знань щодо загроз від мін та ВНП, а також навичок безпечної поведінки жителям місцевих громад.

Надати EORE-тренерам необхідний інструментарій для формування у дітей та дорослих ціннісного ставлення до життя і здоров’я.

Курс розроблений відповідно до вимог Закону України «Про протимінну діяльність в Україні» й Міжнародних стандартів протимінної діяльності (IMAS) та призначений для підготовки інструкторів з навчання населення, яке живе/працює на територіях, де є масштабна і довготривала проблема мінної небезпеки.

Затверджену програму можна завантажити, натиснувши на її зображення вгорі, або за цим посиланням.

Матеріали курсу відповідають Порядку підвищення кваліфікації педагогічних та науково-педагогічних працівників (постанова Кабінету Міністрів України від 21 серпня 2019 року № 800 зі змінами, внесеними згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2019 року № 1133).

ПРОГРАМА КУРСУ

I. Що потрібно знати про небезпеку мін та вибухонебезпечних предметів.

  • Лекція 1. Ситуація в Україні. Нормативно-правова база протимінної діяльності.
  • Лекція 2. Наземні міни: загальний огляд, типи мін та спосіб ураження. Правила безпеки.
  • Лекція 3. Інші види загроз.

ІІ. Небезпечні території та правила безпечної поведінки в умовах наявності мін та ВНП.

  • Лекція 1. Ознаки небезпечних територій (районів) та їхні системи позначення (маркування).
  • Лекція 2. Правила безпечної поведінки в умовах наявності мін та ВНП.
  • Лекція 3. Типи мінно-вибухових травм та важливість знання правил надання першої домедичної допомоги.

ІІІ. Проведення у навчальних закладах занять з інформування про небезпеку мін та ВНП.

  • Лекція 1. Особливості ефективного навчання різних категорій населення.
  • Лекція 2. Планування подальшої діяльності щодо зменшення впливу мін та вибухонебезпечних предметів на громади, що постраждали.

Кожен модуль має лекції з відповідних тем та тести, а також завершальний тест/іспит з перевірки отриманих знань і навичок. Після завершення всіх модулів, успішної здачі тестів та кінцевого іспиту в кабінеті генерується сертифікат, який надає право викладати курс “Навчання з попередження ризиків від вибухонебезпечних предметів”.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь