A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білогірська селищна рада - територіальна громада
Хмельницька область

Рік незламності!

Дата: 24.02.2023 11:09
Кількість переглядів: 100

Жахливий ранок 24 лютого 2022 року… По всій країні лунають вибухи, перші жертви, страшні кадри з телеекранів, перші тривожні сирени. Мільйони українців по всій країні прокидалися з думками: що далі? В напад росії не хотілося вірити до останнього.

Страх і хвилювання зникли доволі швидко. Їх змінило нестримне бажання боротися, прагнення здолати ворога будь-якою ціною. Що саме робити, в той момент, напевне, не знав ніхто, але серце підказувало – об’єднуватися. 

Той лютневий ранок змінив життя кожного з нас. Старі проблеми стали дріб’язковими, у всіх з’явилася спільна мрія, для здійснення якої кожен розпочав свій шлях. В перші дні війни наша громада перетворилася на єдиний механізм: хто відразу вирушив до центру комплектування, не чекаючи "запрошення", хто почав збирати гуманітарну допомогу, хтось зустрічав переселенців. 

Кожен день, кожен локальний успіх, зміцнювали нашу впевненість у тому, що наша країна, як мінімум не програє. Було важко… Особливо було важко втрачати наших земляків, які віддали своє життя за вільну Україну. Вся громада на колінах зустрічала свої Героїв. Така страшна ціна незалежності...

Крок за кроком Збройні сили України звільняють території країни. Риторика російської влади за рік змінилася кардинально. Про «Київ за три дні», денацифікацію, демілітаризацію вже не йдеться. Ворог розуміє, що війна програна, але признати це не вистачає хоробрості.

Сьогодні рік з моменту повномасштабного вторгнення. Рік, який пролетів як секунда, і в той самий час, який тривав як вічність. Україна показала всьому світу свою міць і хоробрість, а наш народ свою незламність. Багато хто, нарешті, зрозумів, яка різниця на якій мові говорити. Українська культура розвивається стрімко, як ніколи. Жовто-блакитний прапор по всьому світу сприймається, як символ свободи та нескореності. Наша країна об’єднала навкруги себе весь демократичний світ.

Оглядаючись на прожитий, неймовірно важкий, рік хочу подякувати кожному жителю нашої громади за той шлях, який ми пройшли разом. Дякую кожному військовому за ті випробування, що ви долаєте. Низький уклін батькам загиблих воїнів та вічна шана Героям. 

Слава Україні! 

З повагою – Білогірський селищний голова Василь МЕЛЬНИК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь