A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білогірська селищна рада - територіальна громада
Хмельницька область

Повідомлення про введення в дію нової нормативно грошової оцінки земель населених пунктів села Квітневе та села Хорошів

Дата: 21.04.2023 15:15
Кількість переглядів: 175

Фото без опису

Нормативна грошова оцінка земель в межах населених пунктів здійснюється  для визначення розміру земельного податку, державного мита при міні, спадкування та дарування земельних ділянок, орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності, втрат сільськогосподарського виробництва.

Нормативна грошова оцінка земельних ділянок, розташованих у межах населених пунктів, незалежно від їх цільового призначення проводиться у відповідності до норм Закону України «Про оцінку земель» не рідше ніж один раз на п’ять – сім років.

На території Білогірської селищної ради  на теперішній час діють нормативні грошові оцінки земель населених пунктів,  які  затверджувалися рішеннями сільських рад  ще  у 2011 роках.  Щороку вони  індексуються,  але вони є далекою від реальної вартості землі.

У зв’язку із закінченням терміну дії нормативної грошової оцінки землі населених пунктів ФОП «Кушнірук Іван Іванович» м. Хмельницький  розроблено технічні документації з нормативної грошової оцінки земель сіл Квітневе і Хорошів,  які затверджені рішенням  30 чергової сесії Білогірської селищної ради восьмого скликання  від 07 квітня 2023 року № 35-30/2023  та вступають  в дію   з  01.01.2024 року.

Зміна нормативної грошової оцінки землі є підставою для перегляду розміру податку на майно (в частині плати за землю), а саме: земельного податку та орендної плати за землю. У зв’язку з цим  власникам та землекористувачам  земельних ділянок, які розташовані на території Білогірської селищної ради сіл  Квітневе та Хорошів  в 2024 році обчислення суми плати за землю буде здійснюватися за новою нормативною грошовою оцінкою земель.
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь