Білогірська селищна рада - територіальна громада
Хмельницька область

Сплата єдиного податку

Дата: 15.08.2023 11:36
Кількість переглядів: 76

Фото без опису

1 серпня 2023 року набрав чинності Закон України № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» (надалі – «Закон»), яким скасовується більшість податкових пільг, введених на період дії воєнного стану, та повертається довоєнна система оподаткування платників податків з деякими особливостями.

Так, Законом встановлені, серед іншого, наступні зміни відновлюється обов’язок ФОП – платників єдиного податку 1 та 2 групи сплачувати єдиний податок.

Для платників єдиного податку 1 та 2 групи, які скористалися правом не сплачувати його, нараховані податковим органом суми авансових внесків, штрафних санкцій та пені за несплату або сплату не в повному обсязі авансових внесків з єдиного податку, підлягають скасуванню (анулюванню) за відповідні періоди з 1 квітня 2022 року по 31 липня 2023 року.

Але є винятки :

Право добровільної сплати єдиного податку (далі — ЄП) зберегли для платників першої та другої групи, що мають податкову адресу на прифронтових територіях (в тому числі можливих бойових дій) .

Законом установили, що з 01.08.2023 ФОПи-єдинники першої та другої групи, податкова адреса яких знаходиться на територіях бойових дій або на тимчасово окупованих рф територіях України станом на дату початку бойових дій або тимчасової окупації, мають право не сплачувати ЄП за період з першого числа місяця, в якому почалися бойові дії на відповідній території, виникла можливість бойових дій або почалася тимчасова окупація такої території, до останнього числа місяця, в якому завершать такі активні бойові дії, припинять можливість бойових дій або завершать тимчасову окупацію.

Дати початку та завершення активних бойових дій, виникнення та припинення можливості бойових дій або початку та завершення тимчасової окупації визначаються відповідно до даних Переліку територій, на яких ведуть (велися) бойові дії або тимчасово окупованих рф, затвердженого Мінреінтеграції від 22.12.2022 № 309.

Фінансовий відділ Білогірської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь