Білогірська селищна рада - територіальна громада
Хмельницька область

День Державного прапора України в Білогірській громаді

Дата: 23.08.2023 16:56
Кількість переглядів: 74

Фото без опису

Всю історію свого існування Україна бореться за незалежність, за свої державні символи. На жаль, для більшості країн світу усвідомлення того, що Україна не росія, що наша держава та синьо-жовтий прапор єдине ціле - прийшло лише після повномасштабного вторгнення, коли наші кольори стали символом незламності та боротьби.

Перші згадки про нашу державу з використанням нею в символіці сучасних національних кольорів прослідковується в часи Галицько-Волинського князівства, на гербі якого зображувався золотистий лев на синьому фоні. Перша поява синьо-жовтого прапора, як національного символу - пов'язана з революцією 1848–1849 років на той час в австро-угорській частині України. Остаточне ж поширення даного колірного сполучення спостерігається на початку 20 століття, в часи активної боротьби за українську незалежність. 

З того часу відбулося чимало історичних подій, як трагічних, так і знакових для України. Прощання з Героями, чи звільнення територій від окупанта, кожна з цих подій супроводжувалася тихим шелестом національного прапора. Дві окремі події з глибоким зв’язком…

Сьогодні, з нагоди Дня Державного прапора України відбувся захід, організований місцевим ЦКіД. З промовою перед присутніми і словами подяки захисникам виступили заступник селищного голови Роман Муляр та представники духовенства. Особливо чуттєвим стало підняття державного прапора, яке було доручено молодому поколінню, яке, попри юний вік, вже зараз чітко розуміє ціну свободи.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь