A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білогірська селищна рада - територіальна громада
Хмельницька область

Мітинг-реквієм «Назавжди в наших серцях»

Дата: 29.09.2023 15:15
Кількість переглядів: 61

Фото без опису

Жорстока війна, яку приніс на українську землю російський окупант, багато чого змінила в свідомості кожного з нас. Побажання миру, яке сьогодні лунає, стало дійсно заповітним бажанням кожного, а не простими словами. Болючі втрати, які несе наша громада, змушують переосмислити цінності, як і портрети наших захисників на Алеї слави, що продовжує збільшуватися, перетворюючись на головне місце смутку нашого краю. 

Сьогодні, напередодні Дня захисника та захисниць України місцевим ЦКіД був організований мітинг-реквієм «Назавжди в наших серцях». Зі словами вдячності перед запрошеними батьками полеглих Героїв виступили Білогірський селищний голова Василь Мельник та заступник начальника четвертого відділення РТЦК та СП Віктор Кравець. Представниками духовенства громади відбулося освячення нових меморіальних дошок та проведена заупокійна молебень. Мало хто з присутніх стримував сльози під час покладання квітів до пам’ятних знаків під тужливе звучання «Плине кача»…

Важко уявити емоції батьків, рідних та близьких загиблих воїнів в подібні моменти. Яку біль, який смуток вони відчувають припадаючи до портретів сина, чоловіка, батька? Тим більш прикро бачите те, що для деяких мешканців нашої громади війна вже закінчилася. Наскільки ж терміновими мають бути справи, що під час мітинг-реквієму проходячи поруч з згорьованими батьками Героїв навіть не зупинитися. Невже на байдужість заслужили їхні сини, які віддали своє життя заради того, щоб окремі жителі встигли зранку на ринок? Чи можливо так важко під час щоденної хвилини мовчання просто зупинитися, неважливо хто ти, пішохід, автомобіліст, просто зупинитися на хвилину, ушанувавши пам’ять загиблих захисників. Кожен повинен пригадати свої відчуття 24 лютого 2022 року, порівняти їх зі своїм теперішнім станом і зрозуміти: сьогодні ми маємо можливість займатися своїми побутовими справами лише завдяки нашим захисникам.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь