Білогірська селищна рада - територіальна громада
Хмельницька область

Мітинг-реквієм до Дня пам'яті жертв голодомору

Дата: 25.11.2023 18:00
Кількість переглядів: 36

Фото без опису

Багатостраждальний український народ пережив чимало страшних та трагічних подій у своїй історії. Більшість з них це результат цілеспрямованої роботи на знищення нашої державності, чим вже не одне століття займається «імперія зла».

Голодомор 1932-1933 років, масові штучні голоди 1921–1923 і 1946–1947 років - чергові спроби підкорити нашу волелюбну націю московитами. Мільйони жертв, страшні страждання українців, які гинули від нестачі їжі: пройшли десятиліття, а методи та наміри росіян залишились незмінні.

Сьогодні наша країна вшановує пам'ять усіх невинно убієнних жертв більшовицького тоталітарного режиму, які загинули в роки голодоморів. В цей прохолодний вечір біля місцевої каплички відбулася поминальна панахида та мітинг-реквієм, організований Центром культури та дозвілля. Заступник білогірського селищного голови Роман Муляр, звертаючись до присутніх, провів паралелі між подіями минулого та сучасністю та закликав берегти пам'ять українців, які стали жертвами геноциду. Молитися за загиблих, не втрачати віру та допомагати українським військовим - з такими словами звернулися до білогірчан представники духовенства громади.

По завершенню заходу, всі присутні залишили запалені лампадки в каплиці, в знак вічної пам'яті за закатованими голодом українцями.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь