Білогірська селищна рада - територіальна громада
Хмельницька область

Відбувся управлінський практикум

Дата: 31.01.2024 11:10
Кількість переглядів: 126

Фото без опису

Освіта – галузь, яка чи не найчастіше зазнає змін. А тому твердження «вік живи – вік навчайся» педагогам підходить найбільше. Зміни стосуються і здійснення контролю за роботою закладів освіти усіх типів та форм власності. Так, якщо раніше заклад раз у 10 років проходив державну атестацію, яку здійснювали місцеві органи управління освітою, то сьогодні упроваджено інший механізм контролю - інституційний аудит. Це - комплексна зовнішня перевірка освітніх і управлінських процесів, метою якої є не тільки оцінювання якості освітньої діяльності закладу освіти, а й вироблення рекомендацій щодо її підвищення, удосконалення внутрішньої системи забезпечення якості освіти. Інституційний аудит здійснює Державна служба якості освіти її територіальні органи. Для того, аби керівники закладів освіти мали чітке розуміння   змісту аудиту, його процедури та наслідків 30 січня 2024 року відділом освіти, туризму, молоді та спорту була організована зустріч-практикум керівників закладів освіти з представниками управління ДСЯО в Хмельницькій області.

Фото без опису

Майже 5 годин роботи стали справжнім уроком управлінської майстерності для усіх керівників та їх заступників закладів освіти Білогірської та Ямпільської територіальних громад Цікавило усе: від загальних положень про інституційний аудит  до деталей окремих управлінських рішень. Начальник управління ДСЯО в Хмельницькій області Валерій Цезарович Олійник ознайомив керівників із основними процедурами, які відбуваються за інституційного аудиту. Як зазначив керівник регіонального представництва, «головне в інституційному аудиті те, що він може стати точкою нового відліку для закладу. Адже це гарна можливість привести його роботу у відповідність  до вимог чинного законодавства, належним чином розподілити невикористані ресурси для покращення роботи, побачити свій реальний рівень освітнього та управлінських процесів».

З питаннями, як заклад має підготуватися до інституційного аудиту і в плані удосконалення якості документів, які створюються в закладі, і в плані поліпшення якості самооцінювання освітніх та управлінських процесів, ознайомила присутніх начальник відділу позапланового контролю закладів освіти та взаємодії з органами місцевого самоврядування управління ДСЯО у Хмельницькій області Тетяна Василівна Дупляк. Присутні отримали практичні поради, щодо удосконалення управлінської діяльності. Окрім того, вона дала вичерпні відповіді на численні питання керівників та заступників керівників закладів освіти наших громад.

Фото без опису

Головний спеціаліст відділу інституційного аудиту Альона Володимирівна Павлунік провела тренінг щодо вироблення алгоритму підготовки до інституційного аудиту усіх учасників освітнього процесу: від адміністрації закладу до здобувачів освіти та їх батьків.

Про можливості та переваги автоматизованої системи оцінювання (як зовнішнього так і внутрішнього) «EvaluEd» присутнім розповів головний спеціаліст відділу інституційного аудиту Олександр Михайлович Євчук.

Зустріч була інформативною, і це однозначно. Але не це головне. Головне, аби кожен з її учасників зміг з користю для закладу освіти здійснити внутрішній аудит стану освітнього процесу на місцях, побачити: а що в нас не так?Що ми можемо зробити, аби було ТАК? Чия допомога (до прикладу, засновника) для цього потрібна? Тобто, це гарна можливість удосконалити роботу закладу  освіти. Таку ж думку озвучили і заступник селищного голови Роман Петрович Муляр та голова піклувальної ради Денис Валерійович Захарків. 

Переконані, що захід, а ним залишилися задоволені усі учасники, стане продовженням курсу на удосконалення якості освітніх та управлінських процесів у наших закладах освіти.

Дякуємо працівникам ЦКіД та бібліотеки за сприяння у проведенні зазначеного заходу.
 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь