A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білогірська селищна рада - територіальна громада
Хмельницька область

Захід на тему «Особливості роботи з дітьми, що пережили травмуючі події»

Дата: 26.03.2024 16:33
Кількість переглядів: 53

Фото без опису

«Подаруй дитині сім’ю» – саме таке питання було розглянуто начальником служби у справах дітей Сергієм Довгошей з працівниками освіти на заході, організованому Інклюзивно-ресурсним центром та благодійним фондом «Рокада» на тему «Особливості роботи з дітьми, що пережили травмуючі події».

Питання безпеки дітей та влаштування їх у сім’ю особливо гостро проявляє себе в теперішній час. Війна вносить свої корективи, незважаючи на вік. Станом на сьогодні лише у нашій громаді перебуває на первинному обліку 38 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з яких 16 дітей виховуються в державних закладах.

Дитина може бути влаштована у різні сімейні форми виховання. Так, під час усиновлення батьки отримують одноразову виплату, як при народженні першої дитини. Термін перебування в сім’ї – назавжди. При цьому є можливість зміни прізвища, імені, по-батькові, дати народження.

Під час оформлення опіки та піклування, на кожну дитину виплачується 2,5 прожиткових мінімуми доходів громадян щомісяця, і 3,5 прожиткових мінімуми, якщо дитина з вадами здоров’я. В сім’ї дитина може виховуватись до 18-ти річного віку.

Прийомна сім’я (ПС) може взяти на виховання до 4 дітей. В цьому випадку крім коштів на дитину як при опіці/піклуванні додатково виплачуються кошти батькам.

Дитячий будинок сімейного типу (ДБСТ) передбачає влаштування 5-10 дітей. Фінансування здійснюється відповідно до законодавства по опіці. Як в ПС так і в ДБСТ, діти можуть перебувати в сім’ї до 18 років або до 23 років, при умові навчання у ВНЗ.

Також є можливість зігріти дитину теплом у патронатного вихователя та його помічника. В патронатну сім’ю можу бути влаштовані діти з сім’ї, яка перебуває у складних життєвих обставинах на період до 3 місяців, у виключних випадках – до 6 місяців. Державне фінансування сім’ї теж передбачене.

Це, далеко не повна характеристика сімейних форм виховання. Якщо у вас є бажання виховувати дитину, народжену серцем – звертайтесь в службу у справах дітей Білогірської селищної ради або до відповідної служби за вашим місцем проживання.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь