A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білогірська селищна рада - територіальна громада
Хмельницька область

Творчий звіт Білогірської громади в рамках багатожанрового фестивалю-конкурсу місцевих закладів культури «СВіТ» «Свобода, Воля і Талант»

Дата: 19.04.2024 18:26
Кількість переглядів: 26

Фото без опису

Непересічною подією в культурно-мистецькому житті кожної громади є творчий звіт, який являє собою демонстрацію умінь, досягнень, завжди тішить неперевершеними виступами місцевих талантів та являється атестацією аматорських художніх колективів на підтвердження звання «народний аматорський», «зразковий», тощо...

Сьогодні в рамках обласного багатожанрового фестивалю-конкурсу «СВіТ» «Свобода, Воля і Талант» відбулася презентація творчого звіту "Краса і мужність України сплелись у вишивці пісень" у виконанні колективів закладів культури Білогірської громади.

Фото без опису

Зустрічала гостей заходу виставка декоративно-ужиткового і образотворчого мистецтва та елементів нематеріальної культурної спадщини, як від місцевих майстринь, так і вихованців Будинку творчості школярів, яка відверто вразила присутніх та жюрі своєю витонченістю, красою та різноманіттям.  До слова, до складу жюрі увійшли Валентина Петрова, заступник директора Хмельницького ОНМЦКіМ, Олена Сосніна, завідуюча відділом народної творчості та нематеріальної спадщини, Діана Гончар, методист з вокально-хорового жанру та Карина Гойда, методист відділу мистецької освіти та підвищення кваліфікації. 

Справжню палітру емоцій відчули присутні у залі ЦКіД під час виступу «народного аматорського» театру мініатюр центру культури і дозвілля. Майстерна акторська гра та болюча для усіх українців тема війни під час прологу «Ми не зламні - ми не переможні» змушувала глядачів стримувати сльози, ще більше ненавидіти ворога, гордитися нашим народом і військовими та вірити в майбутню перемогу.

Фото без опису

З вітальним словом перед присутніми виступила помічник народного депутата України Олени Копанчук Ольга Філіпова, яка від імені народної обраниці побажала колективам творчих досягнень та відзначила народний аматорський фольклорний гурт "Забава" та колектив місцевого ЦКіД почесними грамотами та приємними дарунками. Секретар Білогірської селищної ради Юрій Загоруйко приєднався до вітань та відзначив велику роль, яку відіграють заклади культури в суспільному житті громади, формуванні національної свідомості, любові до рідної країни, звичаїв та традицій. 

Сказати, що програма сьогоднішнього концерту була насичена, не сказати нічого. Традиційно високий рівень майстерності демонстрували вихованці місцевої школи мистецтв - «зразковий» хореографічний колектив «Барви Поділля», чиї запальні танці стали справжньою окрасою заходу. Не залишив нікого байдужим «народний аматорський» академічний ансамбль «Гармонія» та їх виконання «Попурі на основі українських народних пісень». «Народний аматорський» вокально-інструментальний ансамбль «Big Band» вражав своєю витонченою грою, а місцеві виконавці своїм виконанням відомих хітів. Приємно, що високу марку тримали, не тільки досвічені «народні аматорські» колективи, як до прикладу ансамбль автентичного співу «Джерело» зі Степанівки, ансамбль української пісні «Квітневчани», місцевий фольклорний  гурт "Забава", так і зовсім юні учасники заходу, як 
«зразковий фольклорний» ансамбль «Добрий настрій», чи маленькі вихованці місцевої школи мистецтв з хореографічною композицією «Запальні симпатюльки».

Фото без опису

Загалом, чудовий виступ усіх учасників та високий рівень підготовки до конкурсу. Причому, слід відзначити, як артистів, так і працівників усіх творчих й мистецьких установ громади та закладів культури, які дійсно провели велику роботу.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь