Білогірська селищна рада - територіальна громада
Хмельницька область

Дискусійна панель: «Співпраця закладу дошкільної освіти та початкової школи: розмірковуємо, дискутуємо, приймаємо рішення»

Дата: 16.05.2024 11:16
Кількість переглядів: 76

Фото без опису

Літо - пора  випускних урочистостей. І не тільки для здобувачів освіти  9-х та 11-х класів. Так, сьогодні святковий одяг та вітання  готують наші маленькі вихованці – випускники дитячих садків, які після канікул  стануть уже учнями. А чи готові вони до навчання в школі? Що зробив для цього заклад дошкільної освіти? Батьки? Як працює школа, аби період адаптації першокласників до шкільного життя пройшов безболісно? Саме ці та інші питання обговорювали учасники дискусії «Співпраця закладу дошкільної освіти та початкової школи: розмірковуємо, дискутуємо, приймаємо рішення», що відбулася 15 травня 2024 року за ініціативи відділу освіти, туризму, молоді та спорту.

Атмосферу щирої розмови, відкритості та конструктивної дискусії створювала модератор – учителька початкових класів Юровецького ліцею  Валентина Молодик.  Учасниками дискусії були  керівники закладів освіти, вчителі початкових класів, вихователі закладів дошкільної освіти,  шкільний психолог, представники  ІРЦ та  батьківської громадськості.

Дискусія відбувалася за двома напрямками:

  • роль закладу дошкільної освіти у підготовці дитини до школи
  • роль закладу загальної середньої освіти у процесі адаптації першокласників   


Спікери локацій обмінювалися досвідом, продукували нові ідеї, окреслювали свої бачення щодо подальшої співпраці та ефективної комунікації між  дошкільною освітою та початковою школою. Цікавими були думки представників батьківської громадськості та їх бачення щодо організації освітнього процесу.
За результатами обговорення   зазначеної проблеми підготовлено рекомендації.  

Начальник відділу освіти,туризму, молоді та спорту Ольга БАРАНЧУК подякувала  учасникам за активну взаємодію  і побажала  усім мирного неба, цікавих пошуків, нових ідей та вагомих результатів в роботі.

За матеріалами відділу освіти, туризму, молоді та спорту.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь