Білогірська селищна рада - територіальна громада
Хмельницька область

Жителя Білогірської громади засуджено за ухилення від проходження військової служби

Дата: 04.07.2024 15:52
Кількість переглядів: 78

Фото без опису

До 3 років позбавлення волі засуджено жителя Білогірської територіальної громади за ухилення від проходження військової служби. За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Білогірського відділу Шепетівської окружної прокуратури доведено у суді вину 33-річного місцевого жителя за скоєння кримінального правопорушення, передбаченого ст. 336 Кримінального кодексу України – ухилення від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період. Відповідно до Закону України про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», Указу Президента України №65/2022 «Про загальну мобілізацію», затвердженого Законом України від 24 лютого 2022 року № 2102-ІХ з 24.02.2022 на території України введено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію у звʼязку із військовою агресією російської федерації проти України та з метою забезпечення оборони держави, підтримання бойової мобілізаційної готовності Збройних сил України та інших військових формувань. 

Під час судового засідання встановлено, що правопорушник пройшов медичний огляд та згідно довідки військово-лікарської комісії визнаний придатним до військової служби. Однак, всупереч вручених йому повісток, чоловік двічі не з’явився до територіального центру комплектування та соціальної підтримки. У червні цього року вироком Білогірського районного суду чоловіка визнано винним та призначено покарання у виді трьох років позбавлення волі. Наразі вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений у апеляційному порядку.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь